De Vijf vereisten aan Corporate  Mobility Management

Bijna 70 % van de werknemers bij bedrijven gebruikt mobiele devices op het werk. Datgene bewijst hoe noodzakelijk het is om mobility bijzonder goed te beheren.

Wat is hiervoor de mooiste oplossing?  Mobiele devices en het laten managen van applicaties  maken uw medewerkers productiever en leveren geld op. Daarbij zorgt een goede oplossing voor Enterprise Mobility Management (EMM) voor optimalisatie van bedrijfsprocessen die mobility raken, waardoor de productiviteit nog verder zal toenemen. Maar tegelijkertijd leidt een ongecontroleerde instroom van apparaten en applicaties tot grote beveiligingsrisico’s.

Waar moet je bij de keuze voor een EMM-pakket op letten? Hieronder staan 5 eisen om in ogenschouw te nemen:
1. Hoe compleet is de Enterprise Mobility Management oplossing?
Een EMM product biedt niet enkel buitenkansen voor device management (MDM) om devices te beveiligen en te beheren, maar laat instellingen ook (bedrijfs)apps uitrollen, beheren en beveiligen via smartphone applicatiemanagement (MAM).

2. Hoe volwassen is het EMM pakket?
Hoewel de algehele EMM markt nog als te klein en onderontwikkeld beschouwt – dit betekent dat er nog best veel ruimte is voor voortgang – onderscheidt het wel alle mogelijke volwassenheidsniveaus. EMM is inmiddels mainstream en deel van breder IT-servicemanagement. Dit houdt in dat een volwassen EMM-oplossing binnen een overkoepelende beheerconsole te beheren is.

3. Hoe gemakkelijk is het EMM pakket uit te rollen?
Ondernemingen die voor een EMM pakket kiezen. Ze willen graag vanzelfsprekend zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn gedurende de uitrol fase. Er zijn grote verschillen tussen de allemaal aanbieders. Dat vraagt om een brede inzet van verschillende beleidsregels en gereedschappen en daarmee om een flexibele oplossing.

4. Schaalbaarheid van het product?
Nu al schrijft Ovum dat om en nabij zeventig procent van de zakelijke werkenden persoonlijke mobiele devices gebruikt voor het werk, alleen de prospect is dat dit nog verder toe gaat nemen. Ook het stel  apparaten per persoon groeit. In 2020 heeft de gemiddelde mens zowaar  vier of meer met internet gekoppelde apparaten bij zich, zo voorspelde Strategy Analytics pas nog.

5. Reputatie bedrijf
Hoewel een aantal Mobile Applications bedrijven ondertussen een gunstige naam heeft neergezet, zijn er flink wat aanbieders die pas net komen kijken en nog geen of bijzonder niet veel cases kunnen laten zien. Kijk daarom goed naar de reputatie van het bedrijf en naar de markten waarin men cliënten bedienen, voordat ze aan de slag gaan met Enterprise Analytics Mobility Management.

Posted Under: Geen categorie

Post By admin (7 Posts)

Sorry, Comments Are Closed